Cryptocurrency versturen bij Bitvavo zonder tussenpersoon

Cryptocurrency versturen bij Bitvavo zonder tussenpersoon

Cryptocurrency is een populair betaalmiddel geworden, waar veel technologie achter zit. Een van de technologieën is de blockchain, welke het gehele proces draaiende houdt. Voor veel mensen is deze blokketen echter nog onbekend, terwijl de verschillende digitale valuta naar hartenlust aangeschaft worden vanwege de aantrekkelijke waarden.

Voordat je de digitale munteenheden, zoals de Bitcoin, aanschaft, is het verstandig om jezelf ook te verdiepen in de blockchain. Zo weet je namelijk hoe alles in zijn werk gaat en kun je goed voorbereid jouw investering via Bitvavo gaan maken.

Geen vervalsing van gegevens mogelijk door de blockchain

De blockchain is een systeem waarmee gegevens worden vastgelegd, zoals overschrijvingen bij een reguliere bank, maar ook eigendomsaktes, persoonlijke berichten en afspraken. De blockchain maakt het mogelijk om transacties uit te voeren, zonder dat hier een centrale autoriteit bij betrokken is. Het vervalsen van de vastgelegde gegevens is hierdoor niet mogelijk, waardoor er geen partijen omgekocht kunnen worden. Sinds de opkomst van digitale valuta is het mogelijk om door middel van de blockchain een onafhankelijke transactie uit te voeren, waarbij geen gebruik gemaakt hoeft te worden van een tussenpersoon of autoriteit.

De ketting wordt alsmaar langer door het minen

De data van bijvoorbeeld de Bitcoin wordt opgeslagen in verschillende blokken. In feite zijn dit lijsten met transacties en andere gegevens, waarbij de verschillende blokken na elkaar verwijzen door middel van een hash en er een ketting ontstaat. Door het minen van cryptocurrencies wordt er een blok toegevoegd aan het netwerk en ontstaat er een database.

De transacties die jij maakt bij Bitvavo gebeuren op deze manier via de blockchain en zo kan er voor veel mensen toegang geboden worden tot de verschillende cryptocurrencies. Je zult echter nooit iets merken van de blockchain, doordat deze op de achtergrond zijn werk doet terwijl jij de verschillende transacties uitvoert.

Plaats een reactie